Blog Sukses 5S

"Gerbang perkongsian kreativiti & inovasi anda, semoga kita menjadi insan yang berfikiran sukses....senyum, seronok, sejahtera & syukur selalu.."
>>>> Fokus kepada Amalan Persekitaran Berkualiti 5S/QE - Sisih, Susun, Sapu, Seragam & Sentiasa Amal.. Jom 5S!! <<<<

Rabu, 12 Mac 2014

5S - Keratan Akhbar 'Selangor Kini' berkenaan Amalan 5S

Selangor Kini - 17-24 Januari 2014 memaparkan rencana berkenaan amalan 5S dengan tajuk "Amalan 5S Mantapkan Sistem Kerja dan Persekitaran"

Keratan Akhbar Selangor Kini > Januari 2014
Seperti yang sedia maklum Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), adalah antara agensi atau organisasi di Pihak Berkuasa Tempatan yang terawal melaksanakan Amalan 5S/QE. Dan sehingga kini MBSA terus aktif serta menyemarakkan aktiviti 5S ini ke serata negeri Selangor dan umum nya di kenali di negara ini. Ia sentiasa menjadi rujukan atau benchmark kepada organisasi lain dan kejayaan ini dikongsi bersama dalam satau programn yang telah dimulakan sejak 2012 yang dikenali sebagai Aktiviti 5S Komuniti Bersama MBSA.

Sebahagian Warga Kerja Organisasi yang Menyertai Aktiviti 5S Komuniti Bersama MBSA
Amalan 5S yang merupakan sistem penggunaan berhemah dan sistematik kini mejadi ikutan banyak organisasi tidak kira di peringkat tinggi mahu pun rendah. Semoga usaha MBSA dan kerajaan negeri Selangor dalam menyemarakkan Amalan 5S terus Sukses!!

Petikan : Oleh Penulis : Lizawati Madfa

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...